Parijs bezoeken

De stad van de liefde: Romantisch doen in Parijs

Parijs, stad van de liefde, stad van de romantiek. Het wordt niet voor niets de hoofdstad van de liefde genoemd. Ga naar Parijs en ontdek het nu zelf!

Dat Parijs bekendstaat als de stad van de liefde hoef ik je vast niet te vertellen. Alleen al op de Eiffeltoren worden jaarlijks honderden huwelijksaanzoeken gedaan. Maar er zijn meer plekken waar je samen met je lief romantisch kunt zijn. Lopen langs de Seine, macarons eten in een park. Samen winkelen of romantisch dineren? Parijs heeft het allemaal. Lees nu dit artikel voor de meest romantische plekjes in Parijs.

Pont des Arts

Deze brug is de brug der geliefden. Hij wordt ook wel Pont des amoureux genoemd. Koppeltjes hangen hier een slotje aan het hek, als symbool van hun liefde voor elkaar. Helaas mag dat nu niet meer. Door alle vele (en zware) slotjes, dreigt de brug in te storten. Maar vanaf deze brug kijk je uit over de prachtige Seine kun je arm en arm een wandeling maken. Loop verder naar de Pont Neuf, de oudste brug van de stad. En ga uiteindelijk naar de haven, de Porte Plaisance de Paris en bekijk de leuke plantsoenen van de stad.

De ik-hou-van-je muur

Je komt er niet direct als je door Montmartre loopt. Maar in Parijs, in de mooie kunstenaarswijk Montmartre heb je een blauwe gevel. Le mur des je t’aime. Een muur waarin ‘ik hou van jou’ in meer dan 300 talen en dialecten geschreven is. De muur is te vinden in de openbare tuin van Le Place des Abbess. Een romantische wandeling met een tussenstop bij deze muur maakt je weekend helemaal af.

Beklim de Eiffeltoren

Natuurlijk mag deze bezienswaardigheid niet ontbreken aan jullie romantisch weekendje weg. Je kunt plaatsnemen in het park of op één van de bankjes voor de Eiffeltoren, maar je kunt de toren ook beklimmen. Vooral in de avond is het er romantisch als de lichtjes aangaan. Veel aanzoeken worden dan ook hier gedaan. Ga je in de winter? Dan kun je zelf op 57 meter hoogte schaatsen. Het uitzicht is fantastisch. Hoe romantisch is dat! Heb je last van hoogtevrees? Ga dan overdag romantisch picknicken in het park.

Overnachten dicht bij de Eiffeltoren? Bekijk het romantische hotel dat we aanraden hier →

Eten bij kaarslicht

Niets romantischer dan verliefd zijn en samen eten bij kaarslicht. Waar kan dat beter in de liefdeshoofdstad van de wereld? In Le Coupe-Chou heerst een romantische sfeer, authentieke inrichting en beplanting langs de muren. Elk tafeltje is voorzien van kaarslicht en een openhaard maakt de sfeer knus en aangenaam. Het is er niet goedkoop, maar je krijgt er wel wat voor terug. Ben je op zoek naar andere leuke restaurantjes in Parijs? Check dan mijn lijst voor de leukste restaurants in Parijs.

Ontdek overdekte straatjes in Parijs

Parijs kent veel authentieke winkeltjes en tweedehands boetiekjes. Deze vind je ook in de overdekte winkelgalerijen. Loop vanuit daar naar de Passage des Panoramas. De oudste overdekte galerij van Parijs en waar de eerste gaslampen hangen. Vanuit deze oude galerij loop je naar Jardin du Palais Royal, de tuin bij het Louvre. Deze schitterend aangelegde tuin biedt je wat ontspanning en rust van het drukke centrum van Parijs. Sta hier samen even stil en geniet van een picknick terwijl je uitkijkt over zeventiende-eeuwse gebouwen.

Genieten van jazzmuziek

Jazzmuziek wordt vaak gezien als romantisch. Ga lekker uit eten en geniet daarna samen van jazzmuziek bij bijvoorbeeld Caveau de la Huchette. Deze club ligt ondergronds in één van de middeleeuwse kelders. Romantischer kun je het bijna niet krijgen. Je kunt er rustig zitten en een drankje drinken of dans weg op de wispelturige klanken die de muziek voortbrengt. De club is elke avond open en wordt vergezeld door livemuziek. Ideaal om Parijs bij nacht te leren kennen. De club komt zelfs voor in de film La La Land. Je betaalt er wel entree om naar binnen te mogen.

Romantisch overnachten?

Als je dan toch in Parijs bent en een romantisch weekend tegemoet gaat, pas dan ook je verblijf daaropaan. Ga slapen in het kleine, maar schattige hotel Amour. De kamers zijn niet heel groot, maar wel schoon.  Liefde wordt erkend in elke hotelkamer: het hotel hangt vol met naakte kunstwerken. Met mooi weer kun je in dit hotel romantisch eten op het terras.

Parijs is de stad van de liefde. Overal waar je loopt ervaar je wel romantiek. Je kunt voor de typische Parijse plekjes gaan, zoals de Eiffeltoren of wandelen door Montmartre. Of ga naar wat onbekendere plekken, zoals de ik-hou-van-jou muur of een onbekend restaurant of jazzclub. Bovenstaande plaatsen zijn in ieder geval bezienswaardigheden en plekken wat je samen met je liefde kunt bezoeken. Geniet samen van een heerlijk weekend weg en be in love in Paris!

Lees ook: