Parijs bezoeken

Hotel

Bij een citytrip richting Parijs hoort uiteraard een hotel. Men kan de stad in 1 dag bezoeken, maar men doet de stad eer aan door er meerdere dagen te vertoeven. Parijs heeft op vele vlakken een hoop te bieden en dit alles kan men niet in één dag bezichtigen. Een hotelovernachting dringt zich dus op. In de Franse hoofdstad zijn er een hoop mogelijkheden qua overnachting. Miljoenen toeristen en zakenmensen hebben een bed nodig en het aanbod is groot. In dit artikel bespreken we enkele factoren bij de zoektocht naar een goed hotel en we reiken ook enkele ideetjes aan.

Een goed hotel

Een hotel boeken is grotendeels een persoonlijke ervaring. De prijs speelt wellicht de belangrijkste rol, maar binnen de prijsklasse van zo’n 60 euro per nacht, per persoon (en inclusief ontbijt) zijn een hoop mogelijkheden. Eenmaal de prijsklasse werd bepaald, kan men kijken naar de andere zaken. Bij het bezoeken van een stad is de ligging van een hotel best belangrijk. Men wil namelijk in een korte periode veel ontdekken en dan kan men pendelen zien als een verlies aan tijd. Een hotel in het stadscentrum is dan ook ideaal. De nabijheid van metrolijnen is een groot pluspunt. Extra zaken zoals de aanwezigheid van een zwembad, fitness of bar is leuk, maar biedt het ook een meerwaarde tijdens het verblijf? Bij een bezoek van 2 dagen aan Parijs kan ik me moeilijk voorstellen dat er effectief gebruik wordt gemaakt van het zwembad of een fitness. In plaats van binnen te vertoeven, is het plan wellicht vele kilometers wandelen richting alle uithoeken van de stad om de bezienswaardigheden te bekijken.

hotel ParijsHôtel Paris Neuilly is bijvoorbeeld een zeer treffelijk hotel. Het ligt ergens tussen het stadscentrum en de zakenwijk ‘La Défense’. Vlak naast het hotel ligt een metrohalte en binnen geen tijd stap je af vlakbij zowat alle bezienswaardigheden.

Informatie en prijzen.

Een goedkoop hotel

Personen die zo goedkoop mogelijk wensen te logeren doen er goed aan om eens de lopende aanbiedingen te bekijken. Vaak kan men dan boeken aan een verminderde prijs. De prijs van een hotel is dan misschien wel de belangrijkste factor, maar men moet bij het boeken ook rekening houden met andere factoren. 10 euro meer per persoon betalen, maar wel kilometers dichter bij het centrum zitten, dat is best interessant. Altijd even online de gebruikerservaringen doornemen van gasten die het hotel recentelijk hebben bezocht. Aan de hand van de oordelen van meerdere personen is het dan mogelijk om min of meer een objectief oordeel te vellen omtrent de plaats.

Zoeken en boeken

We raden je aan om eens een kijkje te nemen bij booking. Geef aan welke periode je wenst af te zakken richting Parijs en meteen verschijnen honderden voorstellen op je scherm. Aan de hand van factoren (sterren, prijs, ligging) kan men dan zelf selecteren. Het is altijd leuk om eens te kijken naar de duurste kamers. Een paar duizend euro per nacht uitgeven, het kan perfect is de stad van de romantiek. Aan de andere kant is het ook wel zo dat een hotelovernachting niet duur hoeft te zijn. Kamers en appartementen vindt men reeds vanaf enkele tientallen euro’s per nacht.

Bekijk hier alle hotels op een kaart van Parijs