Parijs bezoeken

Goedkoop naar Parijs met de trein en hotel [weekend of paar dagen]

We hebben in België het voordeel dat het mooie Parijs erg dichtbij is. We kunnen dus zonder problemen een weekendje of paar dagen de stad gaan ontdekken. Maar met de auto naar Parijs is niet echt handig. Het is erg druk in het centrum, en je kunt moeilijk ergens parkeren. Heb je toch een parkeerplaats gevonden? Dan moet je daarvoor flink betalen.

Met de trein naar Parijs is veel sneller, goedkoper en makkelijker. En eenmaal aangekomen op het station ben je eigenlijk al in de binnenstad. Vanaf hier kun je overal komen met de metro.

We leggen je in dit artikel alles uit over de trein tussen België en Parijs, hoe de metro werkt en hoe je aan metrokaartjes komt. Ook vertellen we je waar je het beste kunt overnachten tijdens een citytrip in Parijs.

Snel en goedkoop naar Parijs met de hogesnelheidstrein

Met de hogesnelheidstrein Thalys ben je in no time in Parijs. De trein vertrekt meerdere keren per dag vanaf Brussel-Zuid en Antwerpen. Vanaf Brussel ben je in 1 uur en 22 minuten in Parijs. Vanaf Antwerpen doe je er 2 uur en 2 minuten over. Tijdens je reis heb je een stopcontact en gratis wifi. Dus je zult je zeker niet vervelen. Lees meer

Tip: Als je volop wil genieten van je paar dagen in Parijs, is het aangeraden al vroeg te vertrekken vanuit België. Probeer wel pas na 10 uur in Parijs te zijn, zodat de drukte in de metro voorbij is. Voor deze tijd zijn sowieso de meeste dingen gesloten, dus is het nog niet zo interessant om ter plaatse te zijn. In het weekend is het ‘s morgens minder druk omdat er dan minder mensen naar hun werk gaan.

Om je Thalys tickets voor een scherpe prijs te boeken ga je naar deze site >

Hoe werkt de metro in Parijs?

Vanuit België kom je met de hogesnelheidstrein Thalys aan op Gare du Nord, een heel groot treinstation. Vanuit hier heb je toegang tot veel metrolijnen, je hoeft alleen maar de bordjes te volgen.

Met de metro kun je bij alle bezienswaardigheden komen. Je hoeft dus niet zo veel te lopen als je dat niet wil. Om zoveel mogelijk te kunnen zien tijdens je citytrip is het aangeraden om wel een beetje te plannen wat je wil bezoeken. Zo kun je een mooie route uitstippelen, en hoef je niet constant heen en weer met de metro. Je bespaart zo ook een aantal metrokaartjes.

De metrolijnen zijn aangegeven door gekleurde rondjes met een cijfer erin. Wanneer je naar beneden gaat moet je dus het nummer van jouw metro volgen. Let op, want voor vele lijnen zul je opeens het nummer richting 2 gangen zien wijzen. Dit is omdat de metrolijn niet op zijn eindpunt is bij Gare du Nord, en dus 2 richtingen op kan. Kijk goed naar de borden met alle haltes om te zien welke je moet volgen. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar zodra je het ziet zul je al snel begrijpen hoe het werkt.

Metrokaartjes koop je bij het metrostation zelf, of indien mogelijk in de Thalys. Vaak worden deze bij de wagon met het eten en drinken verkocht. Als je ervoor kiest ze bij het metrostation te kopen, moet je de machines gebruiken. Als je denkt de metro meerdere malen te gebruiken is het slim om een set van 10 kaartjes in één keer te kopen. Zo hoef je niet telkens in de rij te staan voor de machines en bespaar je een paar euro. Wanneer je met je kaartje door het poortje bent, moet je deze goed bewaren. Je kunt namelijk later nog gecontroleerd worden.

Een enkel kaartje kost € 1,90. Voor 10 kaartjes in één keer betaal je € 14,90. Met 1 kaartje kun je overstappen van de ene naar de andere metrolijn, zorg wel dat je de poortjes niet doorgaat. Eenmaal aan de buitenkant van de poortjes moet je een nieuw kaartje gebruiken om weer binnen te kunnen.

Tip: Pas op je spullen, vooral wanneer je een rugtas hebt. Wanneer de metro vol is, is het nogal makkelijk voor ervaren pickpockets om iets te stelen. De rugtas draag je dus het beste op je buik wanneer je de metro ingaat.  

Waar kun je het beste overnachten in Parijs?

Omdat Parijs zo groot is, en er veel te zien is, heb je wel meerdere dagen nodig. Natuurlijk wil je een goed en comfortabel hotel, zodat je de volgende dag vol energie wakker wordt. Je kunt bijvoorbeeld een hotel vlakbij de Eiffeltoren boeken als je een romantische citytrip wil plannen.

Maar, om je tijd en moeite (en hopelijk ook wat geld) te besparen, kun je het beste je hotel en treinkaartjes in één keer samen boeken. Voor een goedkope citytrip naar Parijs kun je hier boeken.

Maak voor je gaat boeken eerst een lijstje van de dingen die je absoluut wil zien, en kijk dan waar deze zich bevinden. Zo zie je waar je het beste je hotel kunt boeken. Zolang je ergens in het centrum verblijft, zul je overal makkelijk kunnen komen dankzij de handige metro.

Tip: de beste prijs krijg je meestal als je lang van tevoren boekt.

Je citytrip nog niet geboekt? Bekijk zeker eens het aanbod van TUI