Parijs bezoeken

Romantisch weekend

De hoofdstad van Frankrijk – Parijs – ligt op enkele uurtjes rijden van België. Met de hogesnelheidstrein komt men toe in het station en daarna begint het ontdekken van de stad. De metro voert je probleemloos naar alle uithoeken van de stad. Parijs wordt ook wel eens de lichtjesstad of de stad van de romantiek genaamd. Koppeltjes (her)ontdekken er de liefde. In dit artikel gaan we na hoe zo’n romantisch weekendje Parijs er precies uitziet.
Romantische citytrip

Hotelketens weten dat een hoop romantische koppeltjes afzakken richten de stad en spelen daar handig op in. Hotelkamers met het thema ‘romantiek’ kan men dus ook vinden. Veelal is er niet echt veel speciaal aan deze kamers. Een fles champagne bij aankomst, toegang tot de spa, dinertje aangeboden met zicht op de Eiffeltoren, … . Het zijn telkenmale kleine zaken waarbij hotels hopen om de romantische koppeltjes te overtuigen. Enkele tips om er een liefdevol weekend van te maken:

Romantisch hotel

Probeer in de mate van het mogelijke een romantisch hotel te boeken. Enkele uurtjes vertoeven in de wellness van een hotel kan bijvoorbeeld een leuke bezigheid zijn.

ontbijtenBij dit hotel komt het woord ‘liefde’ letterlijk voor in de naam van het hotel. Gebakjes in hartvorm bij het ontbijt en kamers met een romantische sfeer, dat hoort er toch allemaal bij?

 

Uiteraard kan men er ook liefdevol weekend van maken zonder het boeken van bovenstaand hotel. Het grootste deel romantiek moet je uiteraard zelf toevoegen aan een trip. Ook het boeken van een appartement – of zelfs camping – kan zorgen voor een uitermate romantisch weekend. Aan het einde van de rit kies je dus aan de hand van het vooropgestelde budget een verblijfplaats.

Wandeling

Dankzij een fikse stadswandeling kan men de stad ontdekken. Parijs wordt ook wel eens de lichtjesstad genaamd. De reden is gemakkelijk te raden: bij het vallen van de avond licht de stad mooi op.

Uiteraard moet men niet wachten tot het vallen van de nacht om de stad te verkennen. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Zeker een halt houden bij één van de vele prachtige parken dat Parijs rijk is. Idealiter is het dan mooi, zonnig weer en heb je een picknickmand voorzien vol heerlijke lekkernijen.

Enkele tips

  • Parijs is de stad van de gastronomie. Reserveer een tafeltje bij een volks restaurant. Wat achtergrondmuziek, een kaars op tafel, lekker eten en leuk gezelschap maken de avond compleet.
  • Een boottochtje op de Seine mag niet ontbreken tijdens een stedentrip richting de hoofdstad van Frankrijk.
  • Luieren in het park gelegen aan de Eiffeltoren is voornamelijk in de zomer een populaire bezigheid.
  • Leuke arrangementen zijn te vinden bij Hotelspecials.be. Vaak inclusief een welkomsdrankje of een fles champagne.

Parijs ademt dan wel een romantische sfeer uit, maar aan het einde van de rit zul je dus grotendeels zelf wat romantiek moeten toevoegen aan het bezoek. Neem de gratis tips eens door en haal alles uit je verblijf.

Wil je een romantisch hotel dichtbij de Eiffeltoren? Lees dit