Parijs bezoeken

Hotel met privé parking

Tijdens het boeken van een hotel in Parijs zal men vaak eisen hebben. Sommigen willen een hotel in het centrum en andere hechten dan weer belang aan de aanwezigheid van een sauna. In dit artikel gaan we dieper in op een hotel met een eigen privé parking.

Parijs met de auto

We stelden reeds dat met een eigen wagen rondtoeren in Parijs een hopeloze zaak is. De redenen laten zich raden: druk, duur en geen vrije parkeerplaatsen om de wagen achter te laten. Met de trein afzakken naar de stad om vervolgens alles te bezoeken met het efficiënte openbaar vervoer is de beste manier om de stad te ontdekken. In bepaalde gevallen is een eigen wagen wel handig. Denken we bijvoorbeeld maar aan een bedrijfswagen. Men kan gemakkelijk met 5 personen afzakken naar de stad in 1 wagen. Zo spaart men in principe 5 x een heen en terug ticket voor de trein uit. Enkel de tol en soms ook brandstof zal dan een kost zijn. Ter plaatse kan men de wagen dan een paar dagen parkeren en eenmaal aangekomen in Parijs kan men het openbaar vervoer gebruiken.

Parking

Dat parkeren kan nogal eens een probleem zijn. Vrije plaatsen zijn schaars en de prijzen voor langparkeren zijn ook niet mals. Een hotel met privé parking kan dan de oplossing bieden. Vaak kan men op sites selecteren wat men precies zoekt. We nemen eens een kijkje bij booking:

hotel met privé parking

Daar is het mogelijk om aan te geven dat er enkel interesse is in hotels met parkeergelegenheid. Zo krijgt men een lijst van verblijfplaatsen alwaar het mogelijk is om de wagen te laten staan tijdens het bezoeken van de stad. Het spreekt voor zich dat men kritisch moet zijn bij het boeken van dergelijk hotel. Enkele vragen dringen zich op:

  • Een hotel met 200 kamers en met een privé parking van 50 plaatsen is niet de ideale situatie. Hotels met (gratis) parking zijn gegeerd en bij aankomst opmerken dat er geen vrije plaatsen meer zijn kan zorgen voor een dure misser.
  • het hotel kan misschien wel parking aanbieden, maar dit is niet altijd een gratis aangelegenheid. Ook hier altijd eerst goed de beschrijving van het hotel doornemen alvorens effectief te boeken.

Bij het boeken van een hotel met privé parking is het dus altijd interessant om eerst eens na te gaan of men wel zeker is van een vrij, gratis stekje op de parking. Een contact opnemen met het hotel kan uitsluitsel geven.