Parijs bezoeken

In een razend tempo met de trein naar Parijs

Boek nu een weekend Parijs met de trein. Ga met de Thalys vanuit Belgie en kom binnen 2 uur aan in Parijs-Nord.

Net als naar Londen, is ook Parijs in een uurtje of twee te bereiken met de trein. Je boekt een ticket met de Thalys en voordat je het weet kom je aan op station Gare du Nord. De Thalys gaat wel tien keer per dag, dus je hebt keuze genoeg wat betreft tijden. De reis is sneller dan van Luik dan Oostende. Onderweg kun je genieten van het uitzicht, terwijl je zoevend het landschap doorkruist. Lees hier hoe je je treinreis naar Parijs voor elkaar krijgt en waar je aan moet denken.

Waar boek je een treinkaartje?

Een treinkaartje kun je boeken via de website van de Thalys, NMBS Internationaal of via oui.sncf. Ga vanaf een lokaal station naar Brussel-Zuid of Antwerpen-Centraal. Vanaf één van deze twee stations hoef je niet meer over te stappen, maar kun je rustig blijven zitten. De reis, vanaf Antwerpen, duurt ongeveer 2 uur 5 minuten en je komt aan op Gare du Nord. Vanaf Brussel duurt het slechts 1 uur 22 minuten. Dat is toch niets! Lekker chillen op je stoelen, nergens aan denken en je hoeft zelf niet te rijden. Je reist al vanaf € 35,- naar Parijs!

Over de Thalys

De Thalys is dé hogesnelheidsrein op het traject van Amsterdam naar Parijs. De trein gaat wel 300 kilometer per uur. De trein is telt drie verschillende klassen: Standaard (2e klas), Comfort en Premium (1e klas). De voordelen aan de eerst klas zijn dat je extra beenruimte hebt, bredere stoelen en dat je een welkomstdrankje krijgt. De trein heeft ook een aparte bar, waar iedereen zijn eten of drinken kan halen. Of je kunt hier terecht om een tijdschriftje te kopen voor onderweg. Je betaalt hier contant of met creditcard. Ook is er wifi beschikbaar in alle rijtuigen.

Hoeveel bagage mee op reis?

In de Thalys mag je twee grote koffers mee en één stuk handbagage. Er zijn speciale bagageruimtes aanwezig waar je je koffer in kwijt kunt. Of je kunt ze kwijt boven je stoel.  Je mag een fiets meenemen in de trein, maar de wielen moeten gedemonteerd zijn. De fiets moet afgeschermd zijn met een speciale fietshoes. Een huisdier mag je wel meenemen, al gelden hier bepaalde regels voor. Ze moeten namelijk minder dan 6 kilo wegen en in een mand of kooi vervoerd worden.

Veiligheid in de trein

Ze roepen het ook om in de Thalys, maar wees er zelf ook alert op: zakkenrollers. Ze zijn actief in het centrum van Parijs, maar ook in de trein krijgen reizigers regelmatig te maken met dieven. Let op je bagage, sluit deze goed af en geef niet zomaar je geld af. Ook moet je zorgen dat je je kaartje dichtbij je hebt. Kun je je kaartje niet laten zien bij de controle, dan wacht je een flinke boete. De kans is tevens groot dat je bij de eerstvolgende stop uit de trein wordt gegooid.

Inchecken is niet nodig

Voordat je de Thalys instapt, wordt je treinkaartje gecontroleerd. Je hebt een vaste plaats en op je ticket staat je rijtuignummer. Op het perron hangen digitale borden en zie je waar je in kunt stappen. Op de Thalys zelf staan de rijtuignummers ook aangegeven. Je weet nu in welk gedeelte je van de trein moet instappen. Net als in een vliegtuig, worden boven de stoelen de stoelnummers aangegeven.

Niks vergeten?

Ook al wordt hier niet echt op gecontroleerd, vergeet je paspoort of ID niet. Ook al ga je met de trein, je gaat toch reizen buiten België. Je moet een plek reserveren in de Thalys. Dus vergeet natuurlijk je treinkaartje niet. Voorzie je bagage van een label, zodat je weet welk bagagestuk van jou is. Zorg ook dat je een halfuur van tevoren aanwezig bent, zodat je geen kans loopt om de trein te missen! Neem ook wat te snacken mee. De catering in de trein is duur en de versnaperingen raken snel op.

In Parijs, daar ben je zo. Het is nog dichterbij dan Londen! Met een trein die zo snel gaat is reizen helemaal niet vervelend. Je zit comfortabel, het gaat sneller dan vliegen (als je het wachten en inchecken meerekent) en je komt aan dichtbij het hartje van de stad. Tijdens de reis kun je een boekje lezen, genieten van het uitzicht of een hapje eten in de bar van de trein. Weet je nog niet wat je wilt gaan doen in Parijs? Lees mijn lijst met romantische uitstapjes in Parijs.

Al helemaal zin gekregen in de stedentrip? Boek dan snel en eenvoudig je treintickets online >>