Parijs bezoeken

Romantisch hotel in Parijs bij de Eiffeltoren

Parijs is een romantische stad met leuke terrasjes, heerlijk eten, mooie straten en natuurlijk: de Eiffeltoren. Voor een romantisch weekend in Parijs is het zeker aan te raden naar de Eiffeltoren te gaan, en ook naar boven te gaan om van het uitzicht te genieten. Hiernaast zijn er uiteraard nog veel meer dingen te zien. Daarom is het slim om minimaal 2 hele dagen naar Parijs te gaan.

‘s Avonds kun je genieten van de prachtig verlichte gebouwen en de romantische sfeer, en de volgende ochtend kun je genieten van een croissant en verse jus d’orange op een typisch terrasje. Dat klinkt niet slecht hè? Om je weekend compleet te maken wil je natuurlijk wel in een goed hotel verblijven, het liefst dicht bij de Eiffeltoren. Daarvoor geven we je aan het einde van dit artikel wat handige tips.

In Parijs is alles makkelijk toegankelijk

Ook wanneer je hotel in het Centrum van Parijs is, vlakbij de Eiffeltoren, kun je er makkelijk komen. Vanaf Gare de Montparnasse (een groot treinstation) is het ongeveer 20 minuten met de metro. Als je er een romantische wandeling van wil maken zul je er zo’n 45 à 50 minuten over doen. Vanuit Brussel is het 1u22 met de trein naar Gare du Nord. Vanuit daar pak je de metro lijn 4 om binnen ongeveer 30 minuten bij Gare de Montparnasse te komen. Hier kun je het station uitlopen en de bekende Tour Montparnasse bezoeken. Eenmaal boven zul je de Eiffeltoren zien, en een prachtig uitzicht hebben. Het perfecte begin van een romantische citytrip!

Dichtbij andere bezienswaardigheden

Het centrum van Parijs telt tal van bezienswaardigheden, van bekende straten zoals de Champs Élysées tot diverse musea. Op zich kun je overal makkelijk komen met de metro, maar omdat je zo veel mogelijk wil zien en ontdekken, wil je toch niet al te lang onder grond doorbrengen. Het is natuurlijk veel leuker om de hele dag alles te voet te kunnen bezichtigen, met hier een daar een kort metro ritje.

 

Het grote voordeel van een hotel vlakbij de Eiffeltoren in hartje Parijs is dat je gemakkelijk overal kunt komen. De meest bekende bezienswaardigheden in deze buurt zijn:

  • Place du Trocadéro gelegen tegenover de Eiffeltoren. Je hoeft alleen maar de brug over te steken.
  • Het Aquarium van Parijs, vlakbij de Place du Trocadéro.
  • Het park bij de Eiffeltoren, de perfecte plaats voor een romantische picknick.
  • Het wijnmuseum, musée du vin.

Bekijk alle bezienswaardigheden hier.

Als je vlakbij de Eiffeltoren de metro pakt, kom je gemakkelijk bij Les Halles, een groot winkelcentrum dat niet zo lang geleden helemaal vernieuwd is. Met de Kerstperiode is het hier prachtig versierd, en de rest van het jaar is het er sowieso heerlijk winkelen. Het Louvre is ook makkelijk te bereiken, en ook al ga je er niet binnen, is het toch leuk om het gebouw van buiten te zien. Wanneer je het Louvre achter je laat, loop je door de Jardin des Tuileries. Dit is een mooie plaats om wat romantische foto’s te maken. Via de Place de la Concorde loop je dan door naar de Champs Élysées. Dit ligt allemaal op een rechte lijn, dus je kunt zeker niet verdwalen. Na het shoppen kom je uit bij de Arc de Triomphe. Je kunt onder de weg door via een soort tunnel (die heel netjes en ruim is natuurlijk) om bij het monument zelf te komen.

 

TIP: Vlakbij de Eiffeltoren kun je op een bootje stappen om de stad vanaf de Seine te ontdekken. Je hebt vanaf het water een heel ander beeld van Parijs, en je kunt genieten van een romantisch momentje met je geliefde.

 

Een romantisch uitzicht vanuit je hotel

Stel je voor, je komt je hotelkamer binnen na een geweldige dag in Parijs, je doet de gordijnen open, en ziet de prachtig verlichte Eiffeltoren… Veel romantischer kunnen we het niet maken, tenzij je wat wijn besteld bij de roomservice, en de avond zo nog even verlengd.

 

Welk romantisch hotel kiezen?

Er zijn veel hotels in Parijs, en dat is ook logisch met al die toeristen. Helaas zijn ze lang niet allemaal even romantisch. Omdat we graag willen dat je volop geniet van je verblijf in de stad met je geliefde, hebben we de beste en meest romantische hotel voor je uitgezocht. Dat scheelt je weer wat tijd met plannen.

Pullman Paris Tour Eiffel

Een ander leuk hotelletje vindt men aan de voet van één van de belangrijkste monumenten van Parijs – de Eiffeltoren. Bepaalde kamers hebben ook zicht op dit immense bouwwerk. De centrale ligging van het hotel nodigt uit tot een fikse romantische wandeling doorheen Parijs.

Alle hotels op de kaart zien? Ga naar Hotels →