Parijs bezoeken

Romantisch hotel

romantisch weekendjeParijs wordt ook wel eens de stad der romantiek genaamd. Het is namelijk de plek om de liefde te bezegelen. ’s Avonds is de stad mooi verlicht en in de parken is het heerlijk vertoeven. Bij een romantisch weekend Parijs hoort uiteraard een picknick en een avondwandeling. Aan de andere kant kan men de geliefde extra verrassen door te opteren voor een zogenaamd romantisch hotel. Rozenblaadjes op het bed, een fles champagne bij aankomst, ontbijt op bed en een dinertje – het hoort er allemaal bij. In dit artikel gaan we dieper in op de romance en we kijken hoe men dergelijk romantisch weekendje precies plant.

3 x romantische weekendje

Saint James Albany Paris Hotel Spa
genieten in ParijsTegenover de Jardin des Tuileries en het Louvre kan men dit indrukwekkende hotel vinden. Koppeltjes kunnen gratis gebruik maken van de wellness. Ook een binnenzwembad en een hamam kunnen de romantiek aanwakkeren. De uitstekende ligging en de mogelijkheden op vlak van ontspanning uiten zich uiteraard wel in de prijs. De geliefde op een ongelofelijk manier verrassen kan dus door het reserveren van twee plekjes in de jacuzzi. Het bordje tapas en de verfrissing kan men ter plekke bestellen.

Pullman Paris Tour Eiffel

Een ander leuk hotelletje vindt men aan de voet van één van de belangrijkste monumenten van Parijs – de Eiffeltoren. Bepaalde kamers hebben ook zicht op dit immense bouwwerk. De centrale ligging van het hotel nodigt uit tot een fikse romantische wandeling doorheen Parijs.

Appartementen 

Romantiek hoeft niet duur te zijn. Een appartementje huren en zelf zorgen voor ontbijt op bed – uiteraard met de nodige bubbels hoort ook tot de mogelijkheden. Alles hangt af van het budget en van de behoeftes. Een bubbelbad en sauna is leuk, maar het is niet noodzakelijk om er een leuke trip van te maken? Een romantisch hotel boeken is slechts een deel van de romantiek. Men kan ook 2 à 3 nachten vertoeven in een klein appartementje. Uiteten kan men vervangen door een rijkelijke maaltijd te prepareren in de keuken van het appartement. Samen koken en dan samen smullen bij kaarslicht, het

Hoe plan je een romantische citytrip?

Bij een romantisch weekend is niet enkel het hotel belangrijk, maar ook de eigen dagplanning. Een picknickmand aanschaffen met een hoop lekkernijen en dat gezellig samen opeten in één van de vele prachtige parken in Parijs. Samen dineren of een romantische wandeling doorheen de verlichte stad maken, het zijn maar enkele ideeën om een romantische sfeer toe te voegen aan de citytrip. Het clichébeeld bevestigen en de geliefde ten huwelijk vragen op de top van de Eiffeltoren, dat zou uiteraard het hoogtepunt van de romantiek betekenen.

Aan het einde van de rit is het dus grotendeels je eigen opdracht om het weekendje om te toveren tot een romantische citytrip. Het is dan ook een goed idee om eens rond te kijken. De eerste stap is uiteraard het boeken van een goed hotel. Het aanbod is enorm in Parijs en in alle prijsklassen kan men wel vinden wat men zoekt. Indien bovenstaande ideeën niet toereikend zijn, dan kan men de andere opties eens bekijken. Alvast veel romantiek toegewenst tijdens het weekendje!Parijs de stad van de liefde! Dit moet je zeker doen