Parijs bezoeken

Parijs centrum

Bij een stedentrip is het altijd leuk om vlakbij de bezienswaardigheden te vertoeven. Veelal is er sprake van een beperkte tijd en gedurende deze periode wenst men zo weinig mogelijk tijd te verliezen aan pendelen en nodeloze verplaatsingen. In dat opzicht is een hotel in het hartje van centrum Parijs een betere keuze dan eentje dat enkele kilometers verwijderd ligt van het centrum. Het spaart tijd en geld uit. Zo hoeft men niet telkens een ticket te kopen voor het openbaar vervoer. In dit artikel bespreken we enkele hotels en we reiken je enkele tips aan. Een geslaagd weekend begint namelijk bijeen goede boeking.

Bij de zoektocht naar een hotel in de hoofdstad van Frankrijk is de kans klein dat er geen wordt gevonden. Het aanbod is namelijk enorm. Miljoenen toeristen en zakenmensen zoeken jaarlijks een verblijfplaats en voor alle personen is er wel een beschikbaar stekje. Jeugdhuizen zijn er reeds voor 20 euro per nacht. Het is ook perfect mogelijk om per nacht 1000 euro uit te geven. Veel hangt af van het gevraagde. Er is een hoop mogelijk, maar dat heeft zijn prijs. Een kamer met zicht op de Eiffeltoren is bijvoorbeeld een meerwaarde voor het hotel en uit zich in de prijs.

Hotel in centrum Parijs zoeken – tips

  • Op iedere moment van het jaar kan men wel aanbiedingen of kortingen opmerken. Zo kan men bijvoorbeeld vertoeven in een luxueus hotel in het centrum van Parijs aan een gunstig tarief. Uiteraard is het verstandig om eerst even na te gaan of de aanbieding wel zo interessant is. Een te duur hotel dat 5% korting geeft, dat is nog steeds een duur hotel.
  • Een hotel buiten het centrum is geen drama. De aanwezigheid van een metrohalte in de buurt kan de mindere ligging van het hotel opvangen. Deze metro voert je binnen geen tijd naar alle uithoeken van de stad.
  • We raden je altijd aan om voor het boeken de reputatie van het hotel eens te bekijken. Er zijn een hoop sites waar bezoekers aan de hand van beoordelingscriteria punten kunnen geven. Een hotel in het stadscentrum met een zeer slechte score voor hygiëne is  misschien niet zo interessant.
  • De prijs van een hotelkamer staat vaak rechtstreeks in verband met de aangeboden kwaliteit. Zichzelf eerst afvragen wat voor doel het hotel heeft kan een aardige besparing opleveren. Een hotel met zwembad en fitnessruimte is misschien wel leuk, maar zal er gedurende de citytrip Parijs gebruik van worden gemaakt? Tijdens een stedentrip is het voornamelijk de bedoeling om zaken te bezoeken. Een hotelkamer dient eigenlijk enkel om te overnachten/uit te rusten.

Ergens iets boeken in het centrum van Parijs is dus niet zo’n helse opdracht. Kamers van 40 euro per nacht tot wel een paar duizend euro kan men er probleemloos vinden. We raden je aan om eens rond te kijken op enkele sites. Veelal is het daar mogelijk om selecties te maken. Na wat speuren is een hotel gevonden en dan kan het aftellen beginnen.