Parijs bezoeken

Goedkoop hotel boeken

Parijs mag dan wel vaak een dure stad worden genoemd, toch moet men opmerken dat prijzen voor hotelovernachtingen niet hoger liggen dan in andere Europese grootsteden. Goedkoop overnachten in Parijs is dan ook geen onmogelijke opdracht. Een cola bestellen op een zonnig terras mag dan wel eens 7 euro kosten, maar de hotelprijzen blijven over het algemeen binnen het gangbare. Tijdens de zoektocht naar een goedkoop hotel moet men zich twee belangrijke zaken afvragen: enerzijds ‘wat is goedkoop?‘ En anderzijds: ‘in welke mate wil ik inboeten aan luxe?’

Geen tijd te verliezen? Bekijk gauw de goedkope deals op booking. Wie weet wordt er meteen iets geboekt en voor je het weet slenter je zelf over de Champs-Élysées.

Goedkoop hotel in Parijs

Wat is goedkoop?

Indien de opdracht ‘zo goedkoop mogelijk logeren in Parijs’ is, dan moet men misschien eens kijken naar jeugdherbergen. De kamer dient misschien wel met meerdere personen te worden gedeeld, maar goedkoper zal het niet kunnen. Ook kleinere appartementen kunnen de oplossing bieden. Uiteraard moet men niet enkel naar de prijs kijken bij het boeken. Vertoeven in het centrum van een stad betekent dat men minder tijd en geld moet spenderen aan het pendelen. Bij de zoektocht naar een hotel moet men telkens de afweging maken tussen de prijs en de verwachtingen. Gedurende een citytrip is de functie van het hotel niet meer dan ontbijt en slaapplaats. Gebruik maken van de faciliteiten (zwembad, fitness, bar bijvoorbeeld) zal zelden gebeuren. Er valt namelijk een hoop te beleven in de stad zelf. In die zin kunnen goedkopere hotels zeker en vast de oplossing bieden.

De zoektocht naar een hotel is veelal een persoonlijk gebeuren. Niets leukers dan lekker rond te surfen en her en der wat hotelpagina’s te bekijken. Soms eens lekker wegdromen bij ultra luxueuze kamers van 500 euro per nacht. Na wat zoeken en bekijken is het hotel gevonden en een minuutje later is alles reeds geboekt.

Kortingen interessant?

Kortingen een aanbiedingen kunnen in bepaalde gevallen best interessant zijn. Zo kan men bijvoorbeeld een vijfsterrenhotel boeken in het centrum van Parijs voor de prijs van een driesterrenhotel net buiten het centrum. In het kader van kortingen is het wel belangrijk om zelf even op onderzoek te gaan. De score van het hotel eens opzoeken en tarieven van vergelijkbare hotels bekijken is een goede start. De ene aanbieding is de andere niet. Een duur hotel dat enkele procenten korting geeft is niet plots een voordelig stulpje. Sites alwaar men kan rekenen op fikse kortingen vindt men gemakkelijk, maar weet dat deze niet altijd even betrouwbaar zijn.